صادرات فندق | معرفی روش های حمل و نقل | معرفی بزرگترین صادرکننده فندق

در این مقاله قصد داریم شما را با صادرات فندق و نحوه انجام آن را به شما هموطنان عزیزمان آشنا کنیم.

صادرات فندق در ایران به چه شکل است؟

ایران سالانه بیش از 23000 تن فندق از 24000 هکتار در سراسر کشور تولید می کند. ایران یکی از هفت کشور برتر تولید کننده فندق در جهان است. فندق ایرانی کیفیت بالایی دارد اما از نظر کمی نسبت به سایر کشورها عقب هستیم.

اطلاعاتی در رابطه با فندق

یک مغز خوراکی شیرین و مغذی از خانواده درختان "توس" یا Betulaceae است. درخت فندق حدود سه سال پس از کاشت شروع به تولید میوه می کند. فندق درختی کوچک برگریز است که منشاء آن جنوب اروپا و ترکیه است که هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا به عنوان بزرگترین درخت کشت میشود. فندق میوه ای با شکل کروی یا بیضی است. طول آن به 15-25 میلی متر و قطر آن حدود 10-15 میلی متر با پوسته بیرونی می رسد. در صنعت شیرینی سازی از فندق برای تهیه شکلات، شکلات ترافل، بیسکویت، شیرینی و کیک استفاده می شود. روغن فندق به دست آمده از فندق نیز بسیار مطبوع است و در آشپزی، پزشکی و رایحه درمانی استفاده می شود. فندق را به تنهایی، برشته، نمک زده یا شیرین می خورند. از فندق برای تهیه کره فندق استفاده می شود که جایگزین محبوبی برای مبتلایان به آلرژی به بادام زمینی است. همچنین طعم آن کمتر شور است. با این حال، حاوی چربی بیشتری نسبت به سویا یا کره بادام زمینی است.

قطب تولید فندق در ایران در کدوم شهر است؟

استان گیلان ۸۵ درصد فندق ایران را تولید می کند، اشکورات و رحیم آباد در شهرستان رودسر بزرگترین تولیدکنندگان فندق هستند و به عنوان پایتخت فندق ایران شناخته می شوند.

استان گیلان در شمال ایران با بیش از 17 هزار هکتار باغ فندق، سالانه حدود 20 هزار تن فندق تولید میکند و بیشترین صادرات فندق را دارد.

استان گیلان علاوه بر جاذبه های طبیعی متنوع برای گردشگران و طبیعت گردان، تولید کننده انواع محصولات کشاورزی نیز می باشد. که بیشترین صادرات فندق در ایران در استان گیلان انجام می‌شود.

انواع گونه های  فندق در جهان چیست؟

انواع فندق شامل : بارسلونا، باتلر، کاسینا، کلارک، کاسفورد، داویانا، دل لانگه، انگلیس، انیس، فیلبرت، هال جیانت، جمتگارد، کنت کوب، لوییس، توکولی، توندا، توندای جیفونی، توندارومانا و والنیس پراید و ویلامت می‌شوند.

برخی از این گونه‌ها به دلیل کیفیت‌های خاصی کشت می‌شوند. این کیفیتها شامل بزرگی فندق، دیر رس یا زودرس بودن گونه یا به منظور گرده افشانی است. اکثر فندق‌های کشت تجاری از ریشه گرفته می‌شوند و برخی گونه‌ها از ریشه هیبرید بین فندق معمولی و فندق فیبلرت هستند.

یک گونه در ایالت واشینگتن رشد می‌کند، "DuChilli" که ظاهر بلندتر دارد و پوست نازکتر و طعمی شیرین تر از دیگر گونه‌ها دارد.

تولید کنندگان و صادرکنندگان فندق کدوم کشورها هستند:

  • ترکیه  ۵۱۵٬۰۰۰
  • ایتالیا  ۱۳۲٬۰۰۰
  • آذربایجان  ۵۲٬۰۶۰
  • آمریکا  ۴۶٬۲۷۰
  • چین  ۲۴٬۷۹۰
  • گرجستان  ۱۷٬۰۰۰
  • ایران  ۱۵٬۸۳۹
  • فرانسه  ۱۴٬۹۸۸
  • شیلی  ۹٬۰۱۹
  • اسپانیا  ۸٬۰۳۳

10 تا کشور توضیح داده شده در بالا بزرگترین صادرکننده و تولید کننده فندق در کشور خود هستند.

بزرگترین صادرکننده فندق کدوم کشور است ؟

ترکیه اولین تولید کننده و صادرکننده فندق در جهان است. علاوه بر این، به ترتیب تقریباً 70 درصد و 82 درصد از تولید و صادرات جهان را پوشش می دهد. پس از آن ایتالیا با تولید نزدیک به 20 درصد و صادرات 15 درصد قرار دارد.

ایران با کدوم کشور صادرات واردات فندق را انجام می دهد؟

ترکیه. زیرا اولین تولید کننده و صادر کننده فندق در جهان است.

ترکیه صاردات خود را با چه کشورهایی انجام می دهد؟

صادرات فندق این کشور عمدتاً به اتحادیه اروپا و آسیا بود که دارای صنایع غذایی برای فرآوری آجیل است.

فندق چگونه بسته بندی می شود؟

فندق ها از جمله در کیسه های بافته شده (5 تا 25 کیلوگرم)، کیسه های پارچه ای جوت تخت (10 تا 50 کیلوگرم) و کارتن (10 کیلوگرم) بسته بندی می شوند. بسته بندی وکیوم بهترین است، زیرا از آجیل ها در برابر اکسیژن جو محافظت می کند. اگر بسته بندی با پلاستیک پوشانده شود، خطر ترشیدگی کاهش می یابد.

حمل و نقل به چه روشهایی انجام می شود؟

  • حمل و نقل دریایی (کشتی)
  • حمل و نقل زمینی (کامیون)
  • حمل و نقل ریلی  (قطار)

الزامات فضای ذخیره سازی در بسته بندی فندق

  • خنک
  • خشک
  • تهویه خوب

ایمن سازی بار

به منظور اطمینان از حمل و نقل ایمن، کیسه ها باید به گونه ای در وسایل حمل و نقل قرار گرفته و محکم شوند که نتوانند در حین حمل لیز بخورند یا جابجا شوند. همچنین باید به الگوهای انباری که ممکن است در نتیجه ملاحظات خاصی مانند اقدامات تهویه مورد نیاز باشد توجه شود.

فندق در گمرگ جهانی با چه کدی شناخته می‌شود؟

فندق (Hazelnut) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۰۸۰۲۲۱ شناخته می شود.
این کد شامل فندق با پوست می باشد و فندق پوست کنده آمار متفاوتی دارد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما هموطنان عزیزمان را با فندق و صادرات آن آشنا کنیم. امیدواریم استفاده کامل از این مقاله رو برده باشید. شرکت بازرگانی آسنالرد در زمینه صادرات، واردات و ترخیص کالا به سراسر دنیا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

نویسنده : هومن طالعی