صادرات موز از هند | 10 کشور برتر تولیدکننده موز

صادرات موز از هند
در این مقاله از سایت شرکت بازرگانی آسنالرد میخواهیم شما را با صادرات موز از هند آشنا کنیم، لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
موز
موز یک میوه کشیده و خوردنی است که از لحاظ گیاهشناسی یک نوع سَته به حساب میآیدو توسط انواع مختلفی از گیاهان گلدار علفی در تیره موزا تولید میشود. در بعضی از کشورها، موزهایی که پخته میشوند ممکن است «پلانتین» نامیده شوند، و به این طریق آنها را از موز دسر متمایز میکنند. میوه از نظر اندازه، رنگ و استحکام متغیر است، اما معمولاً کشیده و خمیده بوده، گوشت نرم آن غنی از نشاسته است که با پوسته پوشانده شده و ممکن است هنگام رسیدن آن سبز، زرد، قرمز، بنفش یا قهوهای باشد. تقریباً همه موزهای مدرن بدون دانهٔ خوراکی (پارتنوکارپ) از دو گونه وحشی - Musa acuminata و Musa balbisiana - تهیه میشوند. نام علمی اکثر موزهای کشتشده بسته به ساختار ژنومی آنها موزا اکومینتا و موزا بالبیسیانا و Musa × paradisiaca برای موزهای ترکیبی Musa acuminata × M. balbisiana است. از نام علمی قدیمی این ترکیب، Musa sapientum، دیگر استفاده نمیشود.
گونههای موز، بومی مناطق گرمسیری هندومالایا و استرالیا هستند و احتمالاً اولین بار در پاپوآ گینه نو اهلی شدهاند. موز در ۱۳۵ کشور جهان کشت میشود. بزرگترین تولیدکنندگان موز در جهان در سال ۲۰۱۷ هند و چین بودند که مجموعاً ۳۸٪ از کل تولید را به خود اختصاص دادند. در سراسر جهان تمایز خاصی بین «موز» و «پلانتین» وجود ندارد. در قاره آمریکا و اروپا، موزهای نرم و شیرین که به عنوان دسر سرو میشوند، و عمدتاً از گونه کاوندیش هستند Banana یا «موز» خوانده میشوند. و جهت تمایز، موزهای سفتتر و نشاستهای تر، «پلانتین» نامیده میشوند. در سایر نقاط، برای مثال در بسیاری از کشورهای آسیای شرقی، گونههای مختلفی از موز پرورش داده شده و خورده میشود. به همین دلیل در این زبانهای محلی یک تمایز دوتایی کاربردی نبوده و استفاده نمیشود.
ویژگی های موز
موز بزرگترین گیاه گلدار علفی است. همه بخشهای موز که روی زمین هستند از ساقه پیاز مانندی که «کورم» نامیده میشود بهوجود میآیند.ساقهٔ این گیاه معمولاً بلند و نسبتاً محکم است. درازای شاخههای موز میتوانند بین دو تا هشت متر و برگهای آن نیز به حدود سه و نیم متر برسد. میوهٔ موز بهصورت خوشه در انتهای ساقه، تشکیل میشود.موز در انواع مختلفی از خاک، تا زمانی که حداقل ۶۰ سانتیمتر و دارای زهکشی خوب بوده و فشرده نشود رشد میکند. از آنجا که ساقهٔ گیاه موز نسبتاً بلند، مستقیم و محکم است اشتباهاً به آن «درخت» گفته میشود. در حالیکه آنها تنها شاخههایی هستند که پس از دادن میوه، خشک شده و از بین میروند. به این ساقهها «ساقه کاذب» یا Pseudostem میگویند.
بزرگ ترین تولید کنندگان موز در جهان
کشورهای آفریقای جنوبی، چین، اوگاندا، فیلیپین و اکوادور به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان و کشورهای اکوادور، کاستاریکا، کلمبیا و فیلیپین بزرگترین صادرکنندگان موز در جهان هستند.
۱۰ کشور تولید کننده برتر موز در سال ۲۰۱۸
- هند ۳۰٬۸۰۸٬۰۰۰
- چین ۱۱٬۲۲۱٬۰۰۰
- اندونزی ۷٬۲۶۴٬۰۰۰
- برزیل ۶٬۷۵۲٬۰۰۰
- اکوادور ۶٬۵۰۵٬۰۰۰
- فیلیپین ۶٬۱۴۴٬۰۰۰
- گواتمالا ۴٬۰۲۶٬۰۰۰
- کلمبیا ۳٬۷۰۷٬۰۰۰
- آنگولا ۳٬۴۹۲٬۰۰۰
- تانزانیا ۳٬۴۶۹٬۰۰۰
ارزش غذایی موز
موز خام (بدون پوست) حاوی ۷۵٪ آب، ۲۳٪ کربوهیدرات، ۱٪ پروتئین، مقادیر متوسطی ویتامین ث، منگنز و فیبر غذایی و مقدار ناچیزی چربی است . ۱۰۰ گرم، موز ۸۹ کالری انرژی دارد و منبع ویتامین ب۶ است که ۳۱ درصد از نیاز روزانه بدن را تأمین میکند. گرچه براساس باور عمومی رایج، موز مقدار زیادی پتاسیم دارد، اما مقدار پتاسیم واقعی آنها نسبتاً کم و هر ۱۰۰ گرم موز تنها ۸٪ پتاسیم مورد نیاز روزانه است. سبزیها از موز خام پتاسیم بیشتری دارند (۳۵۸ میلیگرم در ۱۰۰ گرم)، مانند اسفناج خام (۵۵۸ میلیگرم در ۱۰۰ گرم)، سیبزمینی پخته (۳۹۱ میلیگرم در ۱۰۰ گرم)، سویای پخته (۵۳۹ میلیگرم در ۱۰۰ گرم)، قارچ کبابی (۴۳۷ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) و سس گوجهفرنگی فرآوری شده (۴۱۳ تا ۴۳۹ میلیگرم در ۱۰۰ گرم). موز سبز خام دارای ۴۹۹ میلیگرم پتاسیم در ۱۰۰ گرم است. دسر موز خشک یا پودر موز دارای ۱۴۹۱ میلیگرم پتاسیم در هر ۱۰۰ گرم است.
موز چه تاثیری برای سلامتی دارد؟
موز خام برای اشخاصی که دستگاه گوارش حساسی دارند، ممکن است تولید ناراحتی معده، نفخ و یبوست نماید. همچنین کسانی که نمیتوانند مواد قندی را بهخوبی هضم کنند و عدهای از مبتلایان به ورم روده، به خصوص بیماران مبتلا به دیابت و چاقی، بهدلیل زیادی قند موجود در موز باید به اندازه از آن مصرف کنند.افراد مبتلا به آلرژی لاتکس ممکن است نسبت به موز حساسیت داشته باشند.
صادرات موز از هند
هند با حدود 25 درصد از کل تولید، بزرگترین تولید کننده موز در جهان است. صادرات موز هند به ارزش 619 کرون روپیه طی سال های 2020-21 می باشد. صادرات موز هند به دلیل اتخاذ شیوه های کشاورزی بر اساس استانداردهای جهانی به شدت افزایش یافته است. انتظار می رود رشد صادرات موز هند در سال جاری هم از نظر حجم و هم از نظر ارزش ادامه یابد. هند با حدود 25 درصد از کل تولید، بزرگترین تولید کننده موز در جهان است. صادرات موز هند به ارزش 619 کرون روپیه طی سال های 2020-21 می باشد. هند 30 درصد از تولید موز جهان را به خود اختصاص داده است. این میوه را می توان به راحتی صادر کرد زیرا در طول سال به راحتی در هند در دسترس بود. بین 3 تا 12 روز طول می کشد تا به اکثر مقاصد صادراتی موز برسید. صادرکنندگان موز هندی فرصت بسیار خوبی برای افزایش واردات موز خود به غرب آسیا از طریق روابط نزدیک خود با این بازارها داشته اند.
صادرات موز در هند در سال های گذشته به چه صورت بوده است؟
انتظار می رود رشد صادرات موز هند در سال جاری هم از نظر حجم و هم از نظر ارزش ادامه یابد. وزارت تجارت و صنعت اخیراً گزارش داده است که تا کنون 1.91 هزار تن موز به ارزش 619 کرور روپیه صادر شده است. در سال 2018-2019 آخرین رقم افزایش صادرات 1.34 لک متریک تن موز (به ارزش 413 روپیه) را نشان می دهد. این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد که صادرات موز هند به دلیل اتخاذ شیوه های مزرعه بر اساس استانداردهای جهانی به شدت افزایش یافته است. بنابراین محصولات کشاورزی، محموله ای از در این بیانیه آمده است که صادرات موز دارای فیبر گواهی شده با نشانه های جغرافیایی (GI) و موز غنی از مواد معدنی جالگان به دبی افزایش یافته است.
شریک های تجاری مهم هند در صادرات موز
5 شریک تجاری برتر هند عبارتند از: ایران (19.82 میلیون دلار)، امارات متحده عربی (11.73 میلیون دلار)، عمان (6.23 میلیون دلار)، عربستان سعودی (3.7 میلیون دلار)، عراق (2.84 میلیون دلار). ارزش کل صادرات موز در این کشورها 44.32 میلیون دلار است. این 5 کشور برتر بیش از 76.98 درصد از کل صادرات موز از هند را تشکیل می دهند. اکثر موزهایی که هر روز از طریق دریا صادر می شوند از هند می آیند. اگرچه موز هندی به مالدیو، جمهوری کره و سایر کشورها صادر می شود، اما سهم آنها از صادرات جهانی هنوز اندک است. در سال 2020. بزرگترین واردکنندگان موز هند عبارت بودند از:
ایران: در سال 2020-2020، هند 11.79 درصد از کل موز خود را به ایران صادر کرده است. ایرانیان 29.82 میلیون دلار موز از این کشور دریافت کردند. وایت گلوب، صادرکننده هندی با بیشترین تعداد موز به ایران نسبت به هر شرکت دیگری بود.
امارات متحده عربی (دبی): با صادرات موز هندی به امارات متحده عربی به ارزش 11.73 میلیون دلار، بزرگترین مقصد موز هندی بود. صادرات 30 درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داده است. اکثر شرکت های صادراتی موز هند، موز را به امارات متحده عربی صادر می کردند، جایی که صادرات موز 5.24 درصد از صادرات آن را تشکیل می داد.
عمان: این گزارش نشان می دهد که قطر سومین صادرکننده بزرگ موز هندی در طول دوره گزارش بوده است. در سال 2020-21، 6.23 میلیون دلار موز از هند خریداری شد. علاوه بر امارات متحده عربی، موز شرکت صادرات هند در عمان نیز عملکرد خوبی داشت.
عربستان سعودی: عربستان سعودی بزرگترین مقصد صادراتی هند برای موز بود. همچنین در میان میانه سوم شد.
کشورهای آسیایی (چین-ژاپن_ کره): این کشورها با 12.34 درصد اشتراک ارزش، صادرات موز هندی را به ارزش 3.7 میلیون دلار خریداری کرد.
چشم اندازی به صادرات موز هندی
با توجه به رشد فراوان عرضه، صادرات جهانی موز بدون احتساب چنار به رکورد 20 میلیون تن خواهد رسید. این افزایش عمدتاً به دلیل رشد شدید عرضه در اکوادور و فیلیپین است که دو صادرکننده برتر هستند. با این حال، محمولههای سایر تامینکنندگان کلیدی همچنان تحت تأثیر شرایط نامساعد جوی، از جمله Costa قرار داشتند کاستاریکا، گواتمالا و جمهوری دومینیکن. کاهش صادرات در سال 2019 از آمریکای لاتین، دریای کارائیب، به 15.1 میلیون تن، در درجه اول به دلیل کمبود تولید ناشی از آب و هوا در کاستاریکا (و گواتمالا)، دو صادرکننده از چهار صادرکننده برتر به این منطقه است. مزارع در اوایل سال 2018 در کشور تحت تأثیر سیل شدید و اختلالات آب و هوایی قرار گرفتند. دمای پایین و کمبود نور خورشید نیز به کاهش محصول کمک کرد. سومین صادرکننده بزرگ موز در منطقه، گواتمالا، نیز به دلیل شرایط آب و هوایی سردتر، شاهد کاهش 2 درصدی خواهد بود. گواتمالا همچنان سومین صادرکننده بزرگ موز در سرتاسر جهان خواهد بود و سهم حجم تقریبی آن 13 درصد است.
انتظار می رود حجم محموله از کلمبیا که در حال حاضر چهارمین بار در جهان است، با کاهش 5 درصدی به حدود 1.8 میلیون تن برسد. اگر این اتفاق بیفتد، تقریباً 10 درصد از صادرات جهانی خواهد بود. صادرات تخمین زده شده از دریای کارائیب به 140000 تن خواهد رسید. عملکرد کلی صادرات کارائیب کشورها تحت تأثیر اختلالات شدید مربوط به آب و هوا در تولید در جمهوری دومینیکن قرار گرفتند. این کشور حدود 90 درصد از کل صادرات منطقه را به خود اختصاص می دهد.
مدارک مورد نیاز برای صادرات موز از هند
برای صادرات موز به مدارک مختلفی نیاز است. شما به یک لیست بسته بندی، فاکتور، رسیدها ، گواهی مبدأ نیاز دارید، اسناد مربوط به حمل و نقل، قبض حمل و نقل، قبض خطوط هوایی، قبض تحویل، اعتبار اسنادی (L/C) اسناد مربوط به پرداخت و صورت حساب. همراه داشتن مدارک مرتبط با کیفیت کالا نیز ضروری است. به عنوان مثال، گواهی بهداشت، بهداشت گیاهی گواهی، گواهینامه GLOBALGAP و گواهی ارگانیک اجباری است.
نکته مهم : اگر میخواهید اطلاعاتی کاملی راجبه مقالات صادرات انار از ایران و صادرات توت فرنگی از ایران و صادرات میوه خشک از ایران داشته باشید، کافیست به سایت ما در قسمت وبلاگ مقالات مراجعه فرمایید.
سخن پایانی
امیدواریم که استفاده کامل را از مقاله صادرات موز از هند برده باشید. شرکت بازرگانی آسنالرد در زمینه صادرات موز از هند به دبی و ایران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
ثبت نظر :