صادرات پرتقال از ایران | انواع پرتقال ها

صادرات پرتقال از ایران
در این مقاله از وبسایت آسنالرد میخواهیم شما را با صادرات پرتغال از ایران آشنا کنیم، لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
پرتقال (Orange)
پرتقال میوهای از گونههای مختلف مرکبات از خانواده سُدابیان است. نام علمی گونه رایج آن Citrus × sinensis است، که به آن پرتقال شیرین نیز میگویند، تا آن را از Citrus × aurantium که در فارسی نارنج گفته میشود، متمایز کنند. پرتقال شیرین به صورت غیرجنسی تولید مثل میکند. گونههای مختلفی از پرتقال شیرین از طریق جهش به وجود میآیند. پرتقال یک گیاه دورگه یا پیوندی بین دارابی (Citrus maxima) و ماندارین (Citrus reticulata) است.ژنوم کلروپلاست، و در نتیجه خط مادری آن، ژنوم دارابی است.امروزه ژنوم کامل پرتقال شیرین تعیین توالی شدهاست.
پرتقال در منطقهای شامل جنوب چین، شمال شرقی هند و میانمار سرچشمه گرفتهاست و اولین اشاره به پرتقال شیرین در ادبیات چینی در سال ۳۱۴ قبل از میلاد بودهاست. در سال ۱۹۸۷، درختان پرتقال به عنوان کاشت شدهترین درخت میوه در جهان شناخته شدند. درختان پرتقال به دلیل داشتن میوه شیرین بهطور گسترده در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد میکنند. میوه درخت پرتقال را میتوان به صورت تازه مصرف کرد یا برای آب یا پوست معطر آن فرآوری کرد.در سال ۲۰۱۹، ۷۹ میلیون تن پرتقال در سراسر جهان کشت شد که برزیل ۲۲٪ از کل را تولید کرد و پس از آن چین و هند در ردههای بعدی قرار گرفتند.
انواع پرتقال ها
- پرتقال معمولی
پرتقالهای معمولی حدود دو سوم از کل تولید پرتقال را تشکیل میدهند. بیشتر این محصول برای آب میوهگیری استفاده میشود. - پرتقال هاملین
این رقم توسط A. G. Hamlin در نزدیکی Glenwood، فلوریدا، در سال ۱۸۷۹ کشف شد. میوه آن کوچک، صاف، و آبدار بوده، و به ویژه در میوههایی که از پایه لیمو به عمل میآیند، دارای رنگ زرد کم رنگ هستند. میوه ممکن است بدون دانه یا حاوی تعدادی دانه کوچک باشد. این درخت پرمحصول و مقاوم به سرما بوده و میوه مرغوبی تولید میکند که از مهر تا آذرماه برداشت میشود. در آب و هوای نیمه گرمسیری مرطوب رشد میکند. در مناطق سردتر و خشکتر، درختان میوههای خوراکی تولید میکنند، اما برای استفاده تجاری بسیار کوچک هستند. - پرتقال والنسیا
پرتقال والنسیا یک میوه اواخر فصلی است. توماس ریورز، یک باغبان انگلیسی، این گونه را از جزایر آزور وارد آمریکا کرد و در سال ۱۸۶۵ آن را با نام Excelsior فهرستبندی کرد. - پرتقال نافی (تامسون)
پرتقال نافی با رشد میوه دوم در راس میوه آن قابل شناسایی است که کمی بیرون زده و شبیه ناف انسان است. این نوع پرتقال دارای پوستی ضخیم بوده که به کندن راحت آن کمک میکند. این گونه آب کمتری داشته و به علت غلظت بالای لیمونین و سایر لیمونوئیدها کمی تلخ است و به همین دلیل برای آب میوه چندان مناسب نیست. توزیع گسترده و دوره برداشت طولانی آنها باعث شدهاست که پرتقال نافی بسیار محبوب شود. پرتقال تامسون گونهای از پرتقال نافی واشینگتن است. امروزه تکثیر پرتقال نافی از طریق قلمه زدن و پیوند زدن ادامه دارد. این روشهای معمول اصلاح انتخابی را امکانپذیر نمیسازد، و بنابراین همه پرتقالهای نافی را میتوان میوهای از آن درخت منفرد و تقریباً ۲۰۰ ساله در نظر گرفت. آنها دقیقاً ساختار ژنتیکی مشابه درخت اصلی دارند و کلون هستند. این مورد شبیه موز زرد معمولی بدون دانه، کاوندیش، یا سیب سبز گرنی اسمیت است. با این حال، در موارد نادر، جهشهای بیشتر میتواند منجر به شکلگیری انواع جدید شود. - پرتقال خونی
پرتقال خونی یک جهش طبیعی از گونه C. sinensis است، اگرچه امروزه اکثریت آنها دورگه هستند. غلظت بالای آنتوسیانین به پوست، گوشت و آب میوه رنگ قرمز تیره میدهد. پرتقال خونی برای اولین بار در قرن پانزدهم در سیسیل کشف و کشت شد. از آن زمان آنها در سراسر جهان گسترش یافتهاند، اما به ویژه در اسپانیا و ایتالیا به ترتیب با نامهای سانگوئینا و سانگوئینلا کشت میشوند.پرتقال خونی، با رنگ و طعم متمایزش، بهطور کلی به عنوان یک آب میوه در نظر گرفته میشود، و به عنوان یک تنوع ماده در مارمالاد سنتی سویل جایگاه خوبی پیدا کردهاست. - پرتقالهای دو رگه
پرتقالهای شیرین همچنین باعث ایجاد طیف وسیعی از میوههای دو رگه یا پیوندی شدهاست، از جمله گریپ فروت که از بک کراس پرتقال شیرین و دارابی به وجود آمده است.
صادرات پرتقال از ایران
صادرات پرتقال از ایران با تقاضای مناسبی از کشورهای مختلف روبرو است. در چند سال اخیر، با رشد صادرات انواع پرتقال از شمال، به ویژه از باغ های استان مازندران مواجه بوده ایم. پرتقال تامسون شمال، پرطرفدارترین پرتقال صادراتی ایرانی است که از سوی بازارهای کشور عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس با استقبال خوبی مواجه می باشد. پرتقال صادراتی ایران با کیفیت بسیار عالی و طعم دلپذیر برای بازارهای صادراتی، آماده و بسته بندی می شود.همانند سایر میوه های صادراتی، برای صادرات پرتقال هم مسئله قیمتگذاری مطرح است. بهترین روش برای صادرات بهترین پرتقال از ایران این است که به طور مستقیم با باغداران قرار داد امضا شود و شرکت بازرگانی آسنالرد هزینه های مناسبی را برای بسته بندی استاندارد اختصاص دهند.
بهترین پرتقال های صادراتی کشور ایران به کدام کشور صادر میشود؟
بهترین پرتقال صادراتی از ایران برای بازارهای عراق آماده می شود. خرید و فروش پرتقال صادراتی از ایران به صورت عمده ای و در بسته بندی های کارتنی انجام می گیرد.
صادرات پرتقال تامسون از ایران
یکی دیگر از مهمترین معاملات در گروه تجارت پرتقال، خرید و فروش پرتقال تامسون نام دارد. بهترین بازار برای صادرات پرتقال تامسون، کشور عراق است. برای پرتقال تامسون شرایط باید به گونهای فراهم شود که پرتقال ها از نظر اندازه با همدیگر همسان باشند. پرتقال تامسون، پوست نازکی دارد و تمام پرتقال ها به یک اندازه رشد نمی کنند. برای اینکه بهترین پرتقال تامسون برای صادرات آماده شود، از طریق دستگاه های سورتینگ میوه می توان پرتقال های هم اندازه را جدا کرد.
برای صادرات پرتقال تامسون به کشورهای مختلف، در نظر گرفتن قیمت خرید عمده پرتقال، نحوه بسته بندی و روش های حمل و نقل و در نظر گرفتن نیاز بازار در کشور هدف اهمیت دارد. عقد قرارداد برای خرید پرتقال تامسون به صورت مستقیم از باغدار، این مشکل را تا حد زیادی رفع می کند.
یکی از عواملی که در قیمت تجارت پرتقال تامسون تأثیرگذار است این است که محموله ها در چه فصلی از سال تأمین شوند و به سمت مقصد ارسال گردند. بازارهای عراق برای پرتقال تامسون، مقصد خوبی هستند. عراق در نزدیکی ایران قرار دارد و بنابراین از نظر هزینه حمل و نقل برای صادرات انواع پرتقال تامسون، مقادیر کمتری را در بر میگیرد.
نکته مهمی که در تجارت پرتقال تامسون وجود دارد این است که این پرتقال ها به راحتی در تغییرات شرایط دمایی ممکن است فاسد شوند! اگر پرتقال تامسون به طور مستقیم از باغ به سمت کشور هدف بارگیری شود و شرایط استاندارد حمل و نقل فراهم باشد، محموله، سالم به مقصد می رسد. برای حمل و نقل پرتقال هایی که در سردخانه انبار شده و در مدت زمان دیگری، برای صادرات آن اقدام شود باید برنامه ریزی دقیق برای کنترل سالم بودن محموله صادراتی انجام بگیرد.
صادرات پرتقال از ایران به عراق به چه شکل است؟
از آن جایی که صادرات پرتقال به عراق جزو بزرگترین منابع درآمدزا برای کشور ایران است، در درجه اول، شرکت های بازرگانی میوه سعی میکنند بهترین پرتقال صادراتی را از باغ های شمال تأمین کنند. کیفیت خاک باغ های شمال و شرایط آب و هوایی به اندازه ای مناسب است که میتواند بهترین پرتقال را در فصل مناسب تامین کند. بسته به شرایط شهرهای شمالی، انواع پرتقال صادراتی، تولید و روانه بازار می شود.
برای موفقیت در صادرات پرتقال به عراق باید بازاریابی مناسبی انجام گیرد. قیمت گذاری کالای صادراتی بیش از هر چیز اهمیت دارد. تجار عراقی به این مسئله اهمیت می دهند که کیفیت پرتقال ها چگونه است و آیا بسته بندی ها استاندارد و بهداشتی هست یا خیر.
برای صادرات پرتقال به عراق باید مجوزها و گواهی های لازم را دریافت کنید. همچنین بسته بندی پرتقال صادراتی حائز اهمیت است. تمام این موارد در گمرک ایران و گمرک عراق بررسی می شود. پرتقال صادراتی در جعبه های کارتنی مقاوم سه لایه یا چهار لایه آماده می شود. پرتقال ها معمولاً در دو ردیف، سه ردیف یا چهار ردیف چیده می شوند. بهترین حالت این است که بین فاصله هر ردیف از پرتقال ها، یک صفحه پلاستیکی مشبک قرار گیرد یا اینکه هر عدد پرتقال در کاغذ پوستی پیچیده شود.
وضعیت صادرات پرتقال در بازارهای بین المللی بر اساس کشورهایشان
فروش جهانی و تجارت پرتقال توسط کشورها در سال 2019 بالغ بر 4.8 میلیارد دلار بوده است.به طور کلی از سال 2015 که ارزش حمل و نقل پرتقال 4.5 میلیارد دلار بود، ارزش پرتقال های صادراتی به طور متوسط، 6.4٪ برای همه کشورهای صادر کننده، افزایش یافته است. ارزش پرتقال های صادراتی در سطح جهانی از سال 2018 تا 2019، 12.5% کاهش یافت.برای تجارت پرتقال، در میان کشورها، کشورهای اروپایی بالاترین ارزش دلاری پرتقال های صادراتی را در طول سال 2019 با محموله هایی به ارزش 2 میلیارد دلار، یا 42.7 درصد از کل پرتقال های صادراتی به ثبت رسانده اند. در جایگاه دوم، صادر کنندگان آفریقایی با 30.1٪ هستند؛ در حالی که 14.4٪ از محموله های جهانی از آمریکای شمالی منشأ گرفته است. سهم کشورهای آسیا، 7.8 درصد در صادرات پرتقال است. پیشوند کد 6 رقمی سیستم تعرفه جهانی، برای پرتقال ها، 080510 است.
مهم ترین کشورهای دنیا در صادرات پرتقال، سال 2019
- اسپانیا: 1.3 میلیارد دلار آمریکا (26.5 درصد کل پرتقال های صادراتی)
- آفریقای جنوبی: 667.1 میلیون دلار (14٪)
- مصر: 660.9 میلیون دلار (13.8٪)
- ایالات متحده: 526.5 میلیون دلار (11٪)
- هلند: 303.6 میلیون دلار (6.3٪)
- استرالیا: 221.6 میلیون دلار (4.6٪)
- هنگ کنگ: 142.4 میلیون دلار (3٪)
- ایتالیا: 114.5 میلیون دلار (2.4٪)
- ترکیه: 91.3 میلیون دلار (1.9٪)
- مراکش: 88.4 میلیون دلار (1.8٪)
- چین: 87.1 میلیون دلار (1.8٪)
- پرتغال: 82.7 میلیون دلار (1.7٪)
- شیلی: 74 میلیون دلار (1.5٪)
- فرانسه: 36.1 میلیون دلار (0.8٪)
کدام کشورها بیشترین هزینه رو برای واردات پرتقال در سال 2019 پرداخت کرده اند؟
- هلند: 451.2 میلیون دلار آمریکا (8.8٪ از کل پرتقال های وارداتی)
- فرانسه: 403.8 میلیون دلار (7.9٪)
- چین: 399.1 میلیون دلار (7.8٪)
- آلمان: 376.7 میلیون دلار (7.3٪)
- هنگ کنگ: 344.8 میلیون دلار (6.7٪)
- روسیه: 297.3 میلیون دلار (5.8٪)
- عربستان: 208.9 میلیون دلار (4.1٪)
- انگلستان: 205.9 میلیون دلار (4٪)
- کره جنوبی: 205.1 میلیون دلار (4٪)
- ایالات متحده: 191.8 میلیون دلار (3.7٪)
- کانادا: 177.6 میلیون دلار (3.5٪)
- ایتالیا: 124.4 میلیون دلار (2.4٪)
- ژاپن: 120 میلیون دلار (2.3٪)
- اسپانیا: 116 میلیون دلار (2.3٪)
- بلژیک: 103.7 میلیون دلار (2٪)
وضعیت واردات پرتقال درسطح بین المللی بر اساس آمار ورتبه بندی کشورها
خرید پرتقال وارداتی در بازارهای بین المللی، در سال 2019، بالغ بر 5/13 میلیارد دلار هزینه داشته است. به طور کلی، از سال 2015 که ارزش خرید پرتقال 4.9 میلیارد دلار بوده، ارزش پرتقال وارداتی در سال 2019 برای تمام کشورهای وارد کننده، 4.8 درصد افزایش داشته است. بازار پرتقال های وارداتی از سال 2018 تا 2019 با کاهش 14/9٪ مواجه شد. خریداران در کشورهای اروپایی در طی سال 2019، بیشترین پرتقال وارداتی را با رقم 2.8 میلیارد دلار یا 54.6 درصد از کل جهانی ثبت کردند. در جایگاه دوم، واردکنندگان آسیایی با 35.4٪ قرار دارند. سهم آمریکای لاتین، 1.3٪ است و برای اقیانوسیه به رهبری استرالیا و نیوزیلند معادل 0.6٪ می باشد. این سهم برای کشورهای آفریقایی، 0.5٪ است. پیشوند کد 6 رقمی، طبق سیستم تعرفه هماهنگ جهانی، برای خرید و فروش پرتقال های تازه یا خشک، 080510 است.
سخن پایانی
امیدواریم که استفاده کامل از مقاله صادرات پرتقال از ایران را برده باشید. شرکت بازرگانی و تجاری آسنالرد در زمینه صادرات از ایران و واردات به دبی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
ثبت نظر :