حمل و نقل مواد غذایی | رعایت نکات بهداشتی و فنی

در این مقاله از سایت آسنالرد می خواهیم شما هموطنان عزیز را با حمل و نقل مواد غذایی آشنا کنیم لطفا تا آخر این مقاله همراه ما باشید. شرکت بازرگانی آسنالرد در زمینه صادرات و واردات آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

حمل و نقل مواد غذایی چیست؟

حمل و نقل مواد غذایی فرآیند انتقال مواد غذایی به مقصد مورد نظر از تولید کننده مواد غذایی به مصرف کنندگان آن است. این یک عامل مهم در حفظ ایمنی مواد غذایی در مشاغل تولید مواد غذایی است زیرا از خطر آلودگی مواد غذایی مستثنی نیست. از روش های مختلف حمل و نقل از جمله هوایی، جاده ای، ریلی و آبی استفاده می کند. با این حال، در بین این روش ها، حمل و نقل با کامیون رایج ترین در ایران است و حدود 70.5٪ از کل حمل و نقل مواد غذایی را تشکیل می دهد.

اهمیت حمل و نقل مواد غذایی

محصولات نهایی و مواد اولیه بسته به اقلامی که قرار است تحویل داده شوند، طول عمر متفاوتی دارند. تازه، ایمن و تضمین کیفیت مواد غذایی برای کسب و کار بسیار مهم است. ناتوانی در حفظ ایمنی محصول می تواند منجر به اختلال در کسب و کار، شکایت های حقوقی و شکایات مشتریان شود. به همین دلیل است که انتخاب روش صحیح حمل و نقل مواد غذایی مهم است. همچنین به مشاغل مواد غذایی کمک می کند تا :

  • حفظ اعتبار خود در رعایت استانداردهای غذایی
  • رعایت استانداردهای حمل و نقل ایمنی مواد غذایی برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی
  • کالا را به موقع به هر نقطه از جهان تحویل دهید

انواع روش ها حمل و نقل مواد غذایی

متداول ترین روش حمل و نقل با کامیون است و حدود 70.5 درصد از کل حمل و نقل مواد غذایی را تشکیل می دهد. با این حال، چند روش رایج دیگر وجود دارد. به عنوان مثال، حدود 17 درصد از طریق راه آهن و حدود 8 درصد از طریق کشتی ها ارسال می شود. 4.5 درصد دیگر از طریق هوا ارسال می شود. مناسب ترین روش حمل و نقل مواد غذایی و فاسد شدنی اندازه های زیادی از وسایل نقلیه برای حمل و نقل مواد غذایی استفاده می شود. با این حال، چند اندازه وجود دارد که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا می توانند مقدار زیادی را در خود نگه دارند. به عنوان مثال، طول معمول کامیونی که برای حمل غذا استفاده می شود حدود 70 تا 80 فوت است و طول هواپیمای معمولی 515 فوت است.

ملاحظات حمل و نقل مواد غذایی

از آنجایی که بسیاری از محصولات نهایی و مواد اولیه عمر کوتاهی دارند، صنایع لبنی و غذایی در تحویل اقلام با چالش‌هایی روبرو هستند. بسیاری از مواد خام به سرعت خراب می شوند. به عنوان مثال، خیار، موز، انگور و گوجه فرنگی برای مدت طولانی دوام نمی آورند، حتی اگر آنها را در مناطق خنک نگهداری کنید.

یعنی باید به موقع تحویل داده شوند. این امر در مورد محصولات نهایی مانند نان نیز صدق می کند. بسیاری از غذاهای فرآوری شده زمان انقضا کوتاهی دارند و پس از آن، فروشگاه ها دیگر نمی توانند آنها را بفروشند. شیر و پیتزا می توانند به سرعت خراب شوند.

خطر آسیب و شکستگی

از آنجایی که برخی از غذاها ظریف تر از سایرین هستند، بسیاری از محصولات غذایی ممکن است در حین حمل و نقل آسیب ببینند یا شکسته شوند. به عنوان مثال، هم بستنی‌ها و هم تخم‌مرغ‌ها می‌توانند با ضربه‌ای جزئی بشکنند. آسیب در حین حمل و نقل می تواند باعث شود صنایع غذایی سالانه پول زیادی را از دست بدهد. به همین دلیل است که باید در هنگام بارگیری، بسته بندی و حمل و نقل مراقب باشید تا از سالم ماندن مواد غذایی مطمئن شوید.

انواع ماشینها و کامیون های حمل و نقل

  1. کامیون یخچال دار
  2.  وانت یخچالی
  3. نیسان یخچالی
  4. خاور یخچالی

کامیون یخچال دار یکی از بهترین روش‌های ارسال و حمل و نقل مواد غذایی به نقاط مختلف جهان است. در برخی موارد به جای استفاده از این کامیون‌ها، مواد غذایی را درون یخچال‌های سیار حمل قرار داده است.

رعایت نکات بهداشتی و فنی کامیون های یخچالی

  • هوای سرد و گرم داخل ماشین حمل غذا باید تحت کنترل راننده و ایمن باشد
  • شرایط دمایی و نگهداری مواد غذایی قابل‌ حمل باید در طول مسیر حمل‌ و نقل مورد کنترل و ثابت باشد
  • به جهت رعایت بهداشت باید از ورود افراد متفرقه به فضای داخلی یخچال جلوگیری کرد.
  • محفظه‌ حمل باید قبل از هر بارگیری تمیز و استریل گردد و فاقد بوی نامطبوع و آلودگی باشد

سخن پایانی

ممنون از همراهی شما از دوستان عزیز که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید امیدواریم که استفاده کامل از اطلاعات این مقاله را برده باشید. شرکت بازرگانی آسنالرد در زمینه ارسال بار و کالا به سراسر جهان آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

نویسنده : هومن طالعی