صادرات عسل | مشکلات صادرات عسل

در این مقاله از وبسایت آسنالرد قصد داریم شما را با صادرات عسل، واردات عسل، حمل عسل در چمدان آشنا کنیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

صادرات عسل

ایران در سال 2019 با صادرات 927 هزار دلاری عسل، شصت و پنجمین صادرکننده بزرگ عسل در جهان شد. در همان سال عسل سیصد و سومین محصول صادراتی ایران بود. مقصد اصلی صادرات عسل از ایران عبارتند از کویت (312 هزار دلار)، امارات متحده عربی (222 هزار دلار)، مالزی (170 هزار دلار)، قطر (157 هزار دلار) و آذربایجان (24.2 هزار دلار).

سریع ترین بازارهای صادراتی عسل ایران بین سال های 2018 تا 2019 با قیمت های کشورهای قطر (70.5 هزار دلار)، سنگاپور (22 هزار دلار) و کانادا (6.94 هزار دلار) بوده است. کشورهای فوق بیشترین صادرات عسل را در جهان دارند.

واردات عسل

ایران در سال ۲۰۱۹ با واردات ۴۲۴ هزار دلاری عسل، نود و یکمین واردکننده بزرگ عسل در جهان شد. در همان سال عسل هشتصد و پنجاه و نهمین کالای وارداتی ایران بود. ایران عسل را عمدتاً از کشورهای امارات متحده عربی (360 هزار دلار)، هند (49.9 هزار دلار)، آلمان (13.3 هزار دلار)، برزیل (576 دلار) و کنیا (98 دلار) وارد می کند.

سریع ترین رشد بازارهای واردات عسل برای ایران بین سال های 2018 تا 2019، هند (2.01 هزار دلار)، برزیل (576 دلار) و کنیا (98 دلار) بودند.

آیا صادرات عسل سودآور است؟

عسل در بازارهای بین المللی نامی برای خود دست و پا کرده است. دلیل آن این است که صادرات عسل طبیعی از هند از 31.64 میلیون دلار در سال مالی 2010 به 108.68 میلیون دلار در سال مالی 2016 افزایش یافته است. این یک جهش 243.48 درصدی است!

چگونه عسل را حمل کنیم؟

اگر از وسایل نقلیه باری باز استفاده می کنید، سوپر عسل را با بوم بپوشانید تا از آلودگی جلوگیری شود. موادی مانند گرد و غبار، زباله ها و بقایای احتراق موتور در صورت قرار گرفتن در معرض عسل می توانند باعث آلودگی عسل شوند. روکش های بوم نیز از زنبورهایی که ممکن است عسل در حال حمل و نقل را دنبال کرده و ببلعند، جلوگیری می کند.

صادرات عسل کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و چین از جمله متقاضیان دریافت عسل ایرانی هستند و برخی از کشورهای اروپایی نیز با یک واسطه از ایران عسل وارد می کنند. ایران با داشتن شرایط جغرافیایی و آب و هوایی متفاوت یکی از تولیدکنندگان عسل مرغوب در جهان محسوب می‌شود.
تنوع گل و گیاهی کشور عامل تولید عسل‌های متنوع و با خاصیت دارویی است. میزان تولید عسل در کشور را حدود ۸۵ هزار تن رقم می زنند که بیش از ۱۰هزار تن عسل از کشور صادر می شود.
چین با تولید بیش از ۳۰۵ هزار تن عسل، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده این محصول در جهان است. پس از چین، آمریکا با تولید ۸۲ هزار تن در جایگاه دوم تولید عسل قرار گرفته است. کشور آرژانتین سومین تولیدکننده این محصول است.

مشکلات صادرات عسل چیست؟

  • بی‌توجهی مسئولان به صنعت زنبورداری، نابودی بخش کشاورزی را به همراه دارد.
  • قاچاق عسل و ملکه زنبور، قاچاق می‌تواند تهدید جدی‌ برای صنعت زنبورداری ایران باشد.
  • برخی افراد سودجو کاهش برداشت عسل در سال‌های اخیر را ناشی از بی‌کیفتی ملکه‌های زنبورعسل می‌دانند. تا بتوانند از این طریق با واردات و فروش آن بتوانند سود به جیب بزنند.

در کشورهای پیشرفته از هر کندو ۶۰ کیلو عسل به دست می آورند و متوسط تولید دنیا ۲۰ کیلو و در ایران ۱۳ کیلوگرم است.

زنبور عسل، محصولات و فرآورده های متنوعی می تواند تولید کند از جمله: عسل، موم، بره موم، ژل رویال و گرده. در این میان محصول عسل برای ما بیش از هر محصولی شناخته شده است. این در حالی است که چینی ها از هر کدوی زنبور عسل حدود ۱۲ کیلوگرم ژل رویال به دست می آورند که غذای ملکه زنبور عسل است و هر کیلوگرم آن ۵ میلیون تومان ارزش دارد. که این موارد مشکلاتی را در صادرات عسل به وجود آورده است.

واردات عسل توسط کدوم کشورها انجام میشود؟

واردات عسل در سال 2019 توسز کشورهای ایالات متحده آمریکا (404 میلیون دلار)، آلمان (244 میلیون دلار)، ژاپن (138 میلیون دلار)، فرانسه (129 میلیون دلار) و بریتانیا (121 میلیون دلار) وارد می شود که این کشورها بزرگترین واردکنندگان عسل در جهان هستند.

آیا می توانیم عسل را در هواپیما بیاوریم؟

عسل تحت "قانون مایعات 3-1-1" اداره امنیت حمل و نقل قرار می گیرد، که مستلزم آن است که تمام مایعات و ژل های موجود در چمدان دستی شما در ظروف 3.4 اونسی (100 میلی لیتر) یا کوچکتر ذخیره شوند که همه آنها باید در داخل چمدان قرار گیرند.

آیا می توانید در چمدان تحویل داده شده خود عسل را در هواپیما بیاورید؟

بله. هنگام سوار شدن به هواپیما، می توانید عسل را در چمدان چک شده خود بیاورید و بر خلاف مورد چمدان های دستی، می توانید به اندازه ای که می خواهید در چمدان تحویلی مجاز خود عسل بیاورید. برای جلوگیری از ریختن عسل، مطمئن شوید که عسل محکم بسته شده است و سپس شیشه را با فویل آلومینیومی یا بسته بندی پلاستیکی سنگین بپوشانید یا شیشه را داخل کیسه فریزر سنگین قرار دهید. برای کمک به جلوگیری از شکستگی، بطری را داخل یک لباس یا حوله ضخیم و قابل شستشو بغلتانید.

به منظور جلوگیری از ایجاد آسیب غیر عمد به جامه دان مسافر و هواپیما (به دلیل ریزش عسل از ظرف محتوی آن) موارد ذیل رعایت شود :

  • عسل به عنوان جامه دان قابل پذیرش نمیباشد.
  • پذیرش فقط در صورت حمل در چمدان حداکثر تا 0.2 به ازای هرمسافر امکان پذیر است.
  • بسته بندی محتوی عسل باید کامل باشد و نباید در قسمت بالای صندلی در هواپیما قرار گیرد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما رو با صادرات و واردات عسل و اینکه آیا صادرات عسل سود آور است یا نه، آشنا کردیم. ممنون از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. شرکت بازرگانی آسنالرد در زمینه ارسال بار به تمامی کشورها آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

نویسنده : هومن طالعی