صادرات کیوی از ایران | ارزش غذایی کیوی
.jpg)
صادرات کیوی از ایران
در این مقاله از سایت آسنالرد میخواهیم شما را با کیوی و صادرات کیوی از ایران آشنا کنیم، لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
کیوی
کیوی گیاهی است از گروه گیاهان گلدار دولپهایهای تک لپهای در راسته خلنگسانان و رده کیویان. این گیاه بومی جنوب چین و میوهٔ ملی جمهوری خلق چین است. میوه آن تخم مرغی شکل به اندازه یک تخممرغ بزرگ (به طول ۵–۸ سانتیمتر و عرض ۴٫۵–۵٫۵ سانتیمتر) است و پوست آن قهوهای رنگ و گوشت آن سبز است.
ارزش غذایی کیوی به چه صورت است؟
کیوی منبعی بسیار غنی و سرشار از ویتامینهای C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. ویتامین ث موجود در کیوی، ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیموترش و میزان مواد مغذی آن ۸ برابر سیب است. همچنین دانههای سیاه آن حاوی ویتامین D است. کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامینهای B1, B3, B2 و سایر ویتامینهای گروه ب است. کیوی از میوههای بسیار کم کالری است. در ۱۰۰ گرم کیوی ۴۷ کالری وجود دارد و از جهت میزان کالری هم ردیف زردآلو و نارنگی است. مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است. از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان ابتلا به بعضی از سرطانها و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. کیوی همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. کیوی میوهای است که مواد غذایی بالا و در صد کالری بسیار پایینی دارد، از اینرو میتوان آن را در رده میوههای بسیار مفید قرار داد.
میزان تولید کیوی در ایران و جهان به چه صورت است؟
در ایران، در سال ۱۳۴۷ خورشیدی، نخستین نهال کیوی در روستای سر فقیه آباد بخش نشتارود شهرستان تنکابن مازندران به همت زنده یاد دکتر محمد امین البرزی و با آرزوی ارزانی و در دسترس بودن مردم ایران از فرانسه وارد و کاشتهشد. در ایران، در حال حاضر این میوه در سه استان گیلان، مازندران و گلستان در حاشیه دریای خزر کشت میشود و هرساله بر سطح کشت آن افزوده میشود. امروزه، میوهٔ کیوی یکی از محصولات صادراتی ایران محسوب میشود.
بنابر گزارش خبرگزاری ایسنا در سال ۱۳۹۱ خورشیدی، استان مازندران (تنکابن و نشتارود) با تولید سالانه بیش از ۱۱۰ هزار تن کیوی، قطب تولید این میوه در ایران شناخته شد. در سال ۱۳۹۱ خورشیدی، استان گیلان (طالش و حومه) با تولید سالانه بیش از ۷۰ هزار تن کیوی دومین استان تولیدکننده این محصول شناخته شد. به گزارش جهاد کشاورزی شهرستان طوالش در سال ۱۳۹۴ خورشیدی، از دو هزار و دویست پنجاه هزار هکتار باغ زیر کشت، ۶۳ هزار تن محصول کیوی هایوارد طلایی برداشت شد.
در دنیا سالانه بیش از چهار میلیون و ۲۷۰ هزار تن کیوی در جهان تولید میشود. چین با تولید سالانه دو میلیون و ۳۹۰ هزار تن، بزرگترین تولیدکننده این محصول بهشمار میرود. ایتالیا با ۵۲۳ هزار تن و نیوزیلند با ۴۳۴ هزار تن به ترتیب دومین و سومین تولیدکننده کیوی به شمار میروند. ایران نیز با تولید سالانه ۲۹۴ هزار تن، چهارمین تولیدکننده کیوی در جهان است.
صادرات کیوی از ایران
صادرات کیوی یک منبع پر درآمد بسیار شناخته شده برای کشور ایران است. میوه کیوی در کنار انواع مرکبات و زیتون در شهرهای شمال ایران پرورش داده می شود. هر ساله هزاران تن از این میوه خوشمزه و سبز رنگ به سراسر جهان صادر می شود.با توجه به اینکه نحوه کاشت، داشت و فصل برداشت کیوی صادراتی با توجه به موقعیت های جغرافیایی کشور پرورش دهنده متفاوت است، زمان برداشت محصولات در طول یک سال در نقاط مختلف جهان با هم فرق دارد؛ بنابراین در تمام زمان ها می توان انواع کیوی را در بازارهای جهانی پیدا کرد. کشور ایران هم پرورشدهنده کیوی است و نقش مثبتی را در صادرات کیوی به کشورهای حوزه خلیج فارس، کشور روسیه و بازارهای اروپایی ایفا نموده است.
ایران با کدام کشورها صاردات کیوی انجام میدهد؟
- روسیه
- عراق
- ارمنستان
- عمان
- امارات متحده عربی
- گرجستان
- ترکیه
- آذربایجان
- هند
در ادامه به توضیح چند موارد بالا میپردازیم.
صادرات کیوی از ایران به روسیه
یکی از بهترین بازارهای جهانی برای صادرات کیوی از ایران، کشور روسیه است. روسیه دارای شرایط آب و هوایی سردسیر بوده و به ندرت می تواند میوه ها و صیفی جات تازه را پرورش دهد. این یعنی صادرات میوه کیوی به روسیه فرصتی را برای درآمد بیشتر فراهم می آورد. همچنین صادرات انواع میوه، صادرات سبزی تازه به روسیه و حتی صادرات میوه خشک به روسیه در ایران رونق خاصی دارد.
انواع کیوی صادراتی از استان مازندران و سپس از استان گیلان به کشور روسیه ارسال می شود. این مبادلات مزایای زیادی دارد اما مشکلات و مسائل مهمی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. از فرصت های سرمایهگذاری در مشاغل تجارت میوه و سبزیجات، سرمایه گذاری برای صادرات به روسیه است. کشور روسیه در مجاورت دریای خزر در شمال ایران قرار دارد، بنابراین هم از طریق مرز هوایی و هم مرز زمینی می توان محموله ها را به روسیه ارسال نمود. استان های شمالی کشور ایران از نظر شرایط خاک و شرایط آب و هوایی برای پرورش کیوی صادراتی بسیار مساعد هستند. همین عامل باعث می شود حجم زیادی از کیوی صادراتی از شهرهای شمالی به سمت روسیه فرستاده شود.
تعرفه صادرات کیوی به روسیه متفاوت است. از آنجایی که بازرگان روس برای خرید میوه و سبزی تازه از ایران حساسیت زیادی به خرج می دهند، باید بهترین و مرغوب ترین نوع کیوی برای صادرات انتخاب شود. بسته بندی ها بسیار اهمیت دارند. کیوی ها باید از نظر ابعاد و اندازه در بسته بندی ها، یکسان باشند و وزن کل بسته بندی هم مطابق با استانداردهای تجاری مورد تایید گمرک روسیه در نظر گرفته شود.
بهترین روش بازاریابی برای فروش و صادرات کیوی به روسیه، شرکت در نمایشگاه هایی است که در شهر مسکو یا سنت پترزبورگ برگزار میشوند. بازرگانان و تاجران ایرانی می توانند ملاقات هایی را با بازرگانان و شرکت های روسی داشته باشند و حجم قابل توجهی از کیوی را برای آنها تامین کنند.
سالم رسیدن محموله به کشور روسیه بیش از هر چیز اهمیت دارد. اگر تمام مراحل قانونی صادرات را هم انجام داده باشید اما محمولهها آسیب دیده باشند، گمرک روسیه از پذیرش آنها خودداری می کند.
صادرات کیوی از ایران به ارمنستان
ارمنستان یکی از مهمترین کشورهایی است که بازرگانان و تاجران به علت بازار فروش خوب و پرسودی که دارد، محصولات و میوهای خود را به این کشور صادر می کنند. ارسال کیوی به ارمنستان از طریق مرز هوایی یا دریایی فرستاده می شود.
صادرات کیوی از ایران به عراق
صادرات کیوی از ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می شود. کشور عمان و امارات، بازارهای خوبی برای خرید کیوی ایران دارند. از طرف دیگر، صادرات کیوی به عراق هم رونق خوبی دارد. کیوی های صادراتی معمولاً از مرز کردستان عراق به این کشور وارد می شود. تجار و بازرگانان عراقی در بازارچه های مرزی در کردستان عراق با شرکت های بازرگانی ایرانی یا نمایندگان آنها ملاقات می کنند.
تمام نکات مهم در صادرات کیوی به روسیه برای صادرات به کشور عراق هم وجود دارد. محموله کیوی باید سالم و بی عیب و نقص به دست مشتری برسد. نه تنها کشور عراق، بلکه کشورهای ترکیه، پاکستان، گرجستان، آذربایجان، ایتالیا، بحرین، هندوستان و مالزی نیز مشتری خرید کیوی ایران هستند.
بازارهای کشور عراق مکان مناسبی برای صادرات میوه و سبزیجات تازه از ایران می باشند. عراق با ایران مرز مشترک دارد بنابراین روابط تجاری نزدیکی با یکدیگر برقرار کردهاند. مسائل تحریم و مشکلات ناشی از آن، کمتر بر روی این تجارت تاثیر می گذارد، اما با این حال، بهتر است برای صادرات کیوی به عراق از طریق شرکت های معتبر اقدام گردد.
صادرات کیوی از ایران به ترکیه
ترکیه یکی دیگر از کشورهایی است که سهم زیادی در خرید کیوی از ایران دارد. به علت مرز مشترکی که ایران با ترکیه دارد بازرگانان، بیشتر حمل و نقل زمینی را جهت ارسال کیوی به ترکیه انتخاب می کنند. تعرفه صدور کیوی به هر یک از کشورهای نامبرده شده متفاوت است اما در حالت کلی صادرات به هر یک از این کشور ها مزایای زیادی دارد که باعث صادرات روز افزون کیوی می شود.
مهمترین مدارک لازم جهت صادرات کیوی از ایران
مهم ترین مدارکی که برای صادرات کیوی لازم است به شرح ذیل میباشد:
- کارت بازرگانی
- مجوز بهداشت سازمان غذا و دارو
- بارنامه
لازم به ذکر است که امکان دارد، مدارک لازم جهت ارسال کیوی با میوه هاو صیفی جات دیگر متفاوت باشد.
نکات بسیار مهم و حائز اهمیت در صادرات کیوی
برای صادرات کیوی، توجه به انجام مراحل قانونی، بسته بندی های صحیح و استاندارد و قیمت گذاری مناسب بسیار اهمیت دارد. کیوی باید در بسته بندی های صندوقی که از جنس پلاستیک مقاوم یا کارتن های ضخیم است انجام گیرد. روی بسته بندی ها باید نشانه و مشخصات کالا و وزن بسته ها درج شده باشد.
برای حمل و نقل و صادرات کیوی، کانتینرهای یخچال دار معمولاً انتخاب می شود تا محموله را برای بارگیری سالم به مقصد برساند. در حالت استاندارد برای کیوی ، وزن سبد یا کارتن باید ۳ تا ۴ کیلوگرم باشد و کیوی ها در یک ردیف قرار داشته باشند و اگر کیوی صادراتی در دو ردیف چیده شده است، وزن آن حداکثر ۸ کیلوگرم باشد. این استانداردها از سوی مرجع استاندارد صادرات کیوی مشخص می شود.
یکی از نکاتی که باغداران باید برای برداشت محصول مرغوب از کیوی در نظر داشته باشند استفاده از کارگرانی است که به نحوه برداشت کیوی آشنایی دارند. کیوی، میوه ای نرم است که پوست نازکی دارد، بنابراین کوچکترین فشار به پوسته خارجی می تواند به سطح بیرونی میوه آسیب بزند و این یعنی کیوی برای تجارت خارجی مناسب نیست!
مشتریان خارجی، بخصوص مشتریان اروپایی برای خرید کیوی ایران به دنبال محصولاتی هستند که تقریباً ارگانیک پرورش داده شده باشند؛ یعنی از آفت کش ها و حشره کش ها یا سموم کشاورزی شیمیایی برای آنها استفاده نشده باشد. حتی در حالتی که پرورش کیوی در گلخانه انجام می شود، باز هم باید به نحوه نگهداری از گیاه و برداشت میوه ها بسیار دقت کرد.
بازاریابی صحیح برای فروش و تجارت کیوی به کشورهای مختلف می تواند یک اهرم موفقیت در این زمینه باشد. فراموش نکنید مشتری های خارجی در ابتدا، نمونهای از کیوی مرغوب را از شرکت بازرگانی درخواست میکنند و پس از اینکه کیفیت و استانداردها تایید شد، سفارش خرید را ثبت خواهند کرد. حفظ روابط صمیمی و جلب اعتماد مشتری خارجی در صادرات کیوی بسیار نقش دارد.
سخن پایانی
امیدواریم که استفاده کامل از صادرات کیوی از ایران را برده باشید. شرکت بازرگانی و تجاری آسنالرد در زمینه صادرات از ایران و واردات به دبی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
ثبت نظر :