آسـنـالـردشرکت بازرگانـی و تجاری

پشتیبانی 24 ساعته
021-22043668

asnalord@gmail.com

ترخیص کالا از گمرک ایران

گمرک یک سازمان یا مرجع دولتی است که جریان کالا به داخل و خارج از کشور را تنظیم می کند. از همه مهمتر، گمرک با اخذ عوارض از کالاهای وارداتی سروکار دارد. به عبارت دیگر گمرک به معنای مکانی است در بندر، فرودگاه یا مرز که در آن مأموران دولتی کالاهای ورودی، افراد (مسافران) و سایر محموله ها را کنترل می کنند. ماموران گمرک وظیفه دارند که از ورود کالاهای غیر قانونی و ممنوعه به کشور جلوگیری کنند و برای کالاهایی که مشمول هزینه هستند، مالیات و عوارض دریافت کند. قوانین ترخیص قطعی کالا از گمرک در هر کشوری متفاوت است، بنابراین قبل از ارسال یا سفارش کالا باید دستورالعمل های ترخیص کالا را بررسی کنید. در ادامه بیشتر به مبحث ترخیص کالا از گمرک خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

ترخیص کالا به چه معناست؟

ترخیص به فرایندی گفته می شود که مالک بار یا نماینده آن، طی انجام مراحلی و در طبق چهارچوب و قوانینی که توسط اداره گمرک کشور تعیین می شود، کالای مورد نظر را با موفقیت از گمرکات آزاد می کنند.

به علت آنکه خدمات ترخیص کالا از گمرک کار تخصصی است، برای آنکه متحمل خسارت های سنگین مالی نشوید باید توسط فردی انجام شود که اطلاعات کافی در مورد شرایط و مدارک مورد نیاز ترخیص کالا را دارد و به تمامی قوانین گمرکی روز کشور آگاهی کامل را دارد.

انجام مراحل ترخیص کالا در گمرک دارای یکسری مسیرهای پر پیچ و خمی است که برای یک شرکت فعال و با تجربه در زمینه واردات و صادرات شاید کار آسان و ساده ای به شمار رود، اما قطعاً برای افراد غیر متخصص یکی از سخت ترین کارها خواهد بود. پس از اینکه به آماده سازی مدارک ترخیص کالا در گمرک پرداختید باید این مراحل را دنبال کنید.

گام اول: ثبت اظهار از طریق سامانه گمرکی

اولین مرحله از طریقه ترخیص کالا از گمرک به این صورت است که باید به تکمیل اظهارنامه واردات و ثبت اطلاعات در سیستم گمرک کشور بپردازید. این مراحل ترخیص کالا در گمرک که شامل ارائه اسناد جهت اظهار کالا (اظهارنامه واردات قطعی، کپی کارت بازرگانی معتبر، قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، گواهی مبدأ، بیمه نامه گمرکی و …) می باشد، به ثبت اطلاعات شما به صورت آنلاین و مستقیم می پردازد.

حال پس از آن نیز نوبت به بررسی و تائید اظهارنامه می رسد. درواقع اگر تمامی اطلاعات را به درستی درج کرده باشید، نرم افزار یک شماره سریال و یک شماره عطف به شما ارسال خواهد نمود. پس از آن از اطلاعات خود پرینت گرفته و نگه دارید.

گام دوم: اخذ کوتاژ گمرکی و تعیین مسیر در دایره احراز هویت

در گام بعدی شما باید به انجام مراحل احراز هویت و اظهارکالا بپردازید. دایره احراز هویت که به همان دایره فنی گمرک اشاره می نماید، اسناد را مورد بررسی قرار داده و پس از تائید نمودن شماره ثبت یا کوتاژ (ثبت اظهارنامه واردات یا صادرات کالا در گمرک) را درج می کند. حالا که به اخذ کوتاژ گمرکی پرداختید، اظهارنامه لاک و مهر می گردد. حال در طول این مراحل ترخیص کالا در گمرک از سه مسیر سبز، زرد و قرمز جهت ترخیص کالا استفاده می نمایند.

این مسیرها برای صرفه جویی در زمان و نیرو و در دیگر مشکلات مقابل تعیین می گردند که به عواملی همچون نوع کالا، درصد مأخذ حقوق ورودی و … بستگی دارند. مسیر سبز به معنای دریافت مجوزهای لازم، مسیر زرد به معنای چک کردن مدارک و اسناد به وسیله کارشناسان گمرکی و مسیر قرمز نیز ارزیابی و کنترل کالا به صورت فیزیکی و دریافت مجوز و تأییدیه توسط کارشناسان می باشند.

گام سوم: کنترل و ارزیابی کالا

در پی این مراحل ترخیص کالا از گمرک پس از آنکه مسیر تعیین گردید، کالاها مورد ارزیابی قرار می گیرند. نکته جالب اینکه تمامی این پیگیری ترخیص کالا در گمرک و انجام امور در کوتاه ترین زمان به وسیله بازرگانی خبره و مستبد به آسانی انجام می پذیرد. پس از اینکه بررسی و کنترل کالا با موفقیت انجام گشت، وارد مرحله دریافت مجوز می شوید.

گام چهارم: دریافت مجوزهای به کار گرفته شده

از دیگر مراحل ترخیص کالا در گمرک دریافت مجوز های لازمه است که به وسیله سیستم و کارشناس و با توجه به نوع کالا تعیین می گردند. از جمله این مجوزها می توان به استاندارد، بهداشت، تجهیزات پزشکی، جهاد و … اشاره نمود.

گام پنجم: بررسی نمودن اظهارنامه به وسیله کارشناس

بررسی تعرفه و تطبیق کالا با اسناد گام بعدی است که توسط کارشناس سرویس صورت می پذیرد. این کارشناس وظیفه دارد تا به بررسی تمامی اسناد و مجوزهایی که اشاره کردیم بپردازد و رئیس سرویس نیز امضاها و روند نهایی پرونده ها را دنبال کرده و اجازه را صادر می کند.

گام ششم: صدور سند ترخیص و پرداختی های گمرکی

در این مرحله از مراحل ترخیص کالای وارداتی از گمرک، یک مبلغی از سوی گمرک تعیین می شود که صاحب کالا می بایست آن مبلغ را به صورت فیش نقدی به حساب گمرک واریز نماید. حال فیش را دریافت کرده و پروانه سبز گمرکی را برای او صادر می نمایند. این پروانه سبز نشان دهنده به پایان رسیدن عملیات ارزیابی بوده و صاحب کالا این اجازه را دارد تا به خروج کالاهای خود پس از انجام موفقیت آمیز مراحل ترخیص کالا از گمرک بپردازد.

گام هفتم: انبارداری و اجازه بارگیری

بعد از اینکه تمامی تشریفات کار در سرویس ارزیابی، صدور سند ترخیص، پرداختی های انجام گشته با شرکت حمل و نقل و دریافت قبض انبار و سایر مدارک لازم به درستی صورت پذیرفت، اجازه بارگیری به شما خواهند داد. در طی این مراحل ترخیص کالا از گمرک یک مبلغی نیز باید جهت انبارداری بپردازید. این مبلغ با توجه به قوانین گمرک های مختلف متفاوت بوده و هزینه ها نیز بر حسب بارگیری، بیمه، مدت زمان ماندگاری کالا در انبار و … تعیین می گردند.

گام هشتم: خارج شدن کالا از گمرک

حال در پایان با دریافت بیجک انبار از انبار دار که نشان دهنده تحویل کالا به صاحب مال می باشد، می توانید کالای خود را بارگیری کرده و محموله پس از بررسی های خروجی به انبار مشتری ارسال می گردد. در نظر داشته باشید شرکت بازرگانی و تجاری آسنالرد تمام این مراحل ترخیص کالای وارداتی در گمرک را با نهایت دقت و سرعت و بدون اتلاف وقت به انجام می رساند.تمامی 8 گام توضیح داده شد در ترخیص کالا از گمرک ایران نقش بسیار مهمی دارد.

انواع کالا برای ترخیص کالا از گمرگ

کالاها برای ترخیص در گمرک به سه دسته تقسیم می شوند: کالاهای مجاز، کالاهای مشروط و کالاهای ممنوعه. کالاهای مجاز به صورت قانونی و به راحتی ترخیص خواهند شد و مانعی برای ورود آنها به کشور وجود ندارد. کالاهای مشروط شامل کالاهایی است که ورود آنها ضمن رعایت قوانین انجام می شود. هر کشوری فهرستی از اقلام و مواردی دارد که اجازه ورود آنها به کشور را نمی دهد. این موارد در دسته کالاهای ممنوعه قرار می گیرند. به عنوان مثال: مشروبات الکلی، مایعات قابل اشتعال و هرچیزی که خطرناک و غیرقانونی است، در این دسته قرار می گیرد.

تعرفه گمرکی ترخیص کالا

ترخیص گمرکی مهمترین فرآیند در زمینه واردات کالا است و این فرآیند بسته به قوانین و مقررات کشورها شامل سلسله مراتب متفاوتی است. با توجه به این فرآیند مهم، همیشه لازم است که از رویه های ترخیص کالا از گمرک و قوانین و مقررات آن آگاهی کافی داشته باشید.اطلاع از کلیه قوانین و مقررات جابجایی کالاهای وارداتی یا به عبارتی آگاهی از نحوه انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک می تواند برای هر تاجری مهم و مفید باشد. اما با توجه به مشغله زیاد افراد، بهتر است برای انجام تمامی مراحل ترخیص کالا از گمرک، این کار را به شرکت های فعال در این زمینه بسپارید و همواره برای کارهای مربوط به ترخیص کالای خود از این گونه شرکت ها راهنمایی بگیرید.

فرم ها و مدارک گمرکی

فرم ها و مدارک گمرکی عبارتند از :

پیش فاکتور: معمولاً اولین سند واردات کالا / دریافتی از فروشنده خارجی / مورد استفاده برای اخذ مجوز واردات از یک سازمان تجاری است.

لیست بسته بندی: صادر شده توسط فروشنده یا شرکت حمل و نقل / یکی از اسناد گمرکی می باشد.

فاکتور، لیست خرید یا فاکتور فروش: صدور توسط فروشنده / صادر شده توسط صادر کننده.

ترخیصیه: صدور توسط شرکت حمل و نقل در گمرک.

رسید انبار: باید از شرکت حمل و نقل تهیه شود.

بارنامه: باید از شرکت حمل و نقل تهیه شود.

بیانیه: صدور توسط شرکت های حمل و نقل در گمرک

گواهی مبدا: صادر شده از اتاق بازرگانی.

وکالت برای ثبت سفارش: صدور توسط سازمان بازرگانی / مجوز واردات کالا / در نظر گرفته شده برای واردات.

مجوز کار (مجوز کار)

وکالت نامه

انواع مسیر های گمرکی

تعیین مسیر گمرکی یکی از مراحل اجباری ترخیص کالا از گمرک است. بدین ترتیب پس از اظهار کالای صادراتی یا وارداتی خود به گمرک و پس از یک اظهارنامه مختصر، در سامانه EPL درخواست وقت ملاقات می کنید، کارشناسان گمرک آن را بررسی می کنند و مشخص می کنند که آیا شرایط موجود برای کالای شما را دارد یا خیر انواع مسیر های گمرکی عبارتند از سبز، زرد یا قرمز.

مسیر سبز گمرکی

قرار دادن کالا در مسیر سبز به این معنی است که در صورت ارائه مدارک، مدارک و مجوزهای اجباری و همچنین صحت اطلاعات مندرج در اظهارنامه و قبوض پرداختی، کالای شما نیازی به بازدید یا اخذ مجوز خاصی ندارد و شماره ارزیابی از سامانه دریافت می شود. بدین ترتیب فرآیند ترخیص کالای شما در مدت یک یا دو روز کاری بسیار سریع از گمرک ترخیص می شود.

مسیر زرد گمرک

مسیر زرد به آسانی مسیر سبز نیست و کمی زمان می برد. بنابراین، محصول شما باید برای تایید نهایی تست شود و استاندارد آن باید تایید شود. این فرآیند به معنای ارزیابی فیزیکی محصول و بازدید مجدد آن نیست، فقط کاغذهای آن از نظر ارزش و کمیت در درب خروج بررسی می شود. اگر مشکلی وجود نداشته باشد، او را به صندوق و سپس به درب خروج هدایت می کنند.

خط قرمز گمرک

این نوع کالا احتمالا نیاز به آزمایشگاه و استاندارد دارد – مدارک ارائه شده مخدوش است – ارزش گمرکی برآورد شده با ارزش اظهار شده مطابقت ندارد. کارت ویزیت تازه دریافت و وارد شده است. تمام محموله هایی که در مسیر قرمز قرار می گیرند باید از نظر فیزیکی برای ترخیص بررسی شوند.

سخن پایانی

امیدواریم که استفاده کامل را از مقاله ترخیص کالا از گمرگ ایران برده باشید. شرکت بازرگانی تجاری آسنالرد در زمینه ترخیص کالا از گمرک ایران و واردات به دبی آماده خدمت رسانی به شما هموطنان عزیز می‌باشد.

ثبت سفارش