آسـنـالـردشرکت بازرگانـی و تجاری

پشتیبانی 24 ساعته
021-22043668

info@asnalord.com

فریت زمینی

تعریف حمل و نقل جاده ای

حمل و نقل کالا از محلی به محل دیگر (محل بارگیری و تخلیه) توسط وسایل نقلیه موتوری از طریق شبکه جاده ای تعریف حمل و نقل جاده ای است. حمل و نقل جاده ای تجاری: حمل و نقل کالا به صورت تجاری، توسط شرکت های لجستیک یا حمل و نقل است. بنابراین، حمل و نقل درون شرکتی سازماندهی شده توسط خود شرکتها، به عنوان مثال بین مکانهای تجاری مختلف در چارچوب فرآیندهای تولید داخلی، به عنوان حمل و نقل کالای تجاری طبقه بندی نمی شوند.

در باربری جاده ای بسته به کالای مورد حمل از کامیون های مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مقررات حمل و نقل جاده ای فقط برای وسایل نقلیه با وزن خالی بیش از 3.5 تن اعمال می شود که به سادگی به این معنی است که مشخصات ملی وسایل نقلیه سبک تر را پوشش نمی دهد. با این حال برخی مقررات ویژه وجود دارد: از فوریه 2022 وسایل نقلیه بیش از 2.5 تن نیز در هنگام عبور از مرزهای اتحادیه اروپا مشمول مقررات حمل و نقل جاده ای هستند. اکنون اینها بحث های قانونی هستند و اصولاً همه وسایل نقلیه موتوری قابل تصور در حمل و نقل جاده ای از وانت گرفته تا نیمه تریلر استفاده می شوند. چه وسایل نقلیه یخچال دار یا حمل و نقل کالاهای خطرناک، نیمه تریلرهای کانتینری یا کامیون های وکیوم برای مایعات، تنوع زیادی وجود دارد. در اروپا، طبق دستورالعمل اتحادیه اروپا، کامیون ها به طول حداکثر 18.25 متر محدود می شوند. در برخی از کشورها، مجوزهای ویژه برای وسایل نقلیه به اصطلاح طولانی تر سنگین تر (LHV) با طول بیش از 25 متر اعطا می شود. کارشناسان لجستیک و ارگان های رسمی انتظار دارند که چنین LHV ها انتشار CO2 را کاهش دهند زیرا می توانند کالاهای بیشتری را در یک سفر حمل کنند.

مزایای حمل و نقل جاده ای چیست

مزایای اصلی حمل و نقل جاده ای از این واقعیت ناشی می شود که هیچ وسیله حمل و نقل دیگری به زیرساخت های قابل مقایسه با کامیون ها دسترسی ندارد. اگر در مورد حمل و نقل داخلی صحبت کنیم، شبکه جاده ای تا حد زیادی بزرگترین زیرساخت حمل و نقل است. این نه تنها در مورد اروپا، بلکه به ویژه در کشور ما نیز صدق می کند. علاوه بر این، حمل‌ و نقل جاده‌ای به مراکز لجستیکی مانند بنادر، فرودگاه‌ها یا ایستگاه‌های قطار وابسته نیست و به سختی مقصدی برای کالاهایی وجود دارد که از طریق جاده قابل دسترسی نباشد.

حمل و نقل جاده ای همچنین به سایر روش های حمل و نقل، اعم از آبی، هوایی یا ریلی نیز سود می رساند. در اکثریت قریب به اتفاق موارد، آنها به حمل و نقل جاده ای اضافی برای رساندن کالا از بندر (هوایی) یا ایستگاه قطار به کارخانه یا انبار یا بالعکس نیاز دارند. دامنه و انعطاف‌پذیری حمل‌ و نقل جاده‌ای، تقریباً دسترسی نامحدودی را برای انتقال کالا از یک مکان به مکان دیگر ارائه می‌دهد.

رقابت بین جاده و راه آهن

در مورد حمل و نقل محموله بین قاره ای، حمل و نقل جاده ای تنها می تواند نقش محدودی به دلایل قابل درک داشته باشد. یک استثنای مهم تجارت بین اروپا و آسیا است که از طریق زمین نیز امکان پذیر است و توسط هر دو راه آهن و جاده انجام می شود. با این حال، از نظر تجارت بین اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام، حمل و نقل دریایی و هوایی عملاً بی رقیب است. بنابراین مهمترین رقیب حمل و نقل جاده ای شکل دیگر حمل و نقل زمینی است: حمل و نقل ریلی.

در مقایسه مستقیم، کامیون اغلب سریع‌تر است، زیرا قطارها معمولاً برای توزیع مجدد محموله‌ها بیشتر توقف می‌کنند و عملیات بارگیری زمان می‌برد. اما در مسافت های طولانی 1000 کیلومتری یا بیشتر، قطارها جایگزینی اقتصادی برای حمل و نقل جاده ای هستند. به همین دلیل، حمل و نقل جاده ای عمدتاً در بخش منطقه ای با فواصل تا 150 کیلومتر غالب است و همچنین نقش اصلی را در حمل و نقل زمینی به طور کلی بر عهده می گیرد. با این حال، پایداری را نباید فراموش کرد. از این نظر، حمل و نقل ریلی بهترین فرصت را برای به حداقل رساندن ردپای محیطی ارائه می دهد.

چالش های کنونی حمل و نقل جاده ای

در پی همه گیری کرونا، تجارت حمل و نقل جاده ای، مانند سایر بخش های حمل و نقل، در تنگنا قرار دارد. خوشبختانه، تقاضا برای حمل و نقل کالا از زمان بهبود اقتصاد جهانی بالا بوده است. صادقانه بگویم، آنقدر زیاد است که نمی توان به طور کامل آن را برآورده کرد.

ترکیب دو عامل برای لجستیک حمل و نقل جاده ای بین المللی مشکلاتی ایجاد می کند

حجم حمل و نقل به طور پیوسته با افزایش سهم بازار تجارت الکترونیک، به ویژه در اروپا، در حال افزایش است. همچنین مستقل از بیماری همه گیر، اما علاوه بر آن توسط آن افزایش یافته است. در عین حال، کمبود پرسنل وجود دارد: نه تنها رانندگان کامیون، بلکه اپراتورهای انبار و سایر پرسنلی که از عملیات در محل مراقبت می کنند نیز کمبود دارند. در سال 2020، کمبود 45000 راننده واجد شرایط وجود داشت و تخمین زده می شود که این وضعیت در آینده نزدیک به طور قابل توجهی بدتر شود.

آینده برای حمل و نقل جاده ای چیست؟

حمل و نقل جاده ای باید دو چالش اصلی را برای اطمینان از دوام آینده خود برطرف کند. اولین چالش زیست محیطی است، زیرا حمل و نقل باید سبزتر و پایدارتر شود تا رقابتی باقی بماند. دوم بحث منابع انسانی است.

شرکت حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی آسنابار در زمینه ارسال بار به سراسر دنیا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. برای دریافت خدمات و قیمت ارسال بار با شرکت آسنابار در تماس باشید.

ثبت سفارش